PRAVILA PRIVATNOSTI

PRAVILA PRIVATNOSTI2018-09-20T13:18:13+00:00

Pravila privatnosti

Vlasnik ovih web stranica je tvrtka 4APP SOLUTION d.o.o. / Mobilne komunikacije d.o.o.

Pravila o privatnosti koja imaju za cilj pomoći Vam da razumijete koje podatke prikupljamo, u koju svrhu ih koristimo i kako možete ostvariti svoja prava.

Pristupom ovoj stranici prihvaćate sve rizike koji nastaju njenim korištenjem te prihvaćate da ćete njen sadržaj upotrebljavati isključivo za osobnu uporabu i na vlastitu odgovornost. Naš informatički sustav zaštićen je tehničkim mjerama od neovlaštenog pristupa, izmjene, širenja, gubljenja i brisanja Vaših podataka.

4APP SOLUTION d.o.o. / Mobilne komunikacije d.o.o. prikuplja samo ograničene količine informacija o Vama koje su nužne kako bismo odgovorili na Vaš zahtjev, te u cilju uspostavljanju dugoročnog poslovnog odnosa.

NAČELA PRIVATNOSTI

4APP SOLUTION d.o.o./ Mobilne komunikacije d.o.o. se drži sljedećih načela s ciljem zaštite vaše privatnosti:

Ne prikupljamo više informacija nego što je potrebno,
Vaše podatke ne koristimo u svrhe koje nisu navedene,

  • Ne čuvamo Vaše podatke ako više nisu potrebni,
  • Nikada ne prodajemo, posuđujemo niti javno objavljujemo Vaše osobne podatke,
  • Vaše podatke ne šaljemo trećim stranama,
  • Vaše osobne podatke ne prenosimo u treću zemlju ili međunarodnu organizaciju,
  • Vaše podatke ne koristimo u svrhe koje nisu navedene,
  • Brinemo se da su Vaši podaci sigurno pohranjeni.

KAKO I KOJE VAŠE PODATKE PRIKUPLJAMO?
Iako možete koristiti našu web stranicu bez davanja bilo kakvih osobnih podataka, nakon što nas kontaktirate putem našeg kontakt obrasca ili izravno putem naše e-mail adrese, 4APP SOLUTION d.o.o./ Mobilne komunikacije d.o.o. prikuplja informacije o Vama. Informacije koje ispunite (osobne informacije kao što su Vaše ime, adresa e-pošte, organizacija) ili pošaljete izravnom porukom e-pošte biti će obrađene i pohranjene kako bismo vas mogli kontaktirati i odgovoriti na Vaš zahtjev. Ako ste mlađi od 16 godina morate priložiti suglasnost roditelja ili nositelja prije davanja osobnih podataka.

Vaše osobne podatke čuvamo u našoj lokalnoj bazi klijenata kada dostavite upit, zatražite ponudu ili izvršenje usluge. Ovisno o vrsti upita ili zatražene usluge, radi se o sljedećim podacima:

  • Ime i prezime
  • Adresa
  • Adresa e-pošte
  • Organizacija
  • Broj telefona / faksa

Podatke obrađujemo u svrhu slanja ponude ili izvršenja naručene usluge te legitimnog interesa u svrhu poboljšanja poslovanja. Podaci su dostupni samo djelatnicima kojima su nužni za obavljanje posla. Adresu e-pošto pohranjujemo i u newsletter programu Mail Chimp koji je usklađen s GDPR-om.

Jamčimo Vam da ćemo Vaše osobne podatke koristiti isključivo u svrhu ispunjenja Vaših zahtjeva, sklapanja i izvršenja ugovora, za vlastiti marketing i druge legitimne interese koji su važni za naše poslovanje. Podatke ćemo koristiti u jasno definirane svrhe te ih nećemo prosljeđivati trećim stranama niti koristiti u neodređene svrhe.

KOJA JE SVRHA I PRAVNA OSNOVA ZA PRIKUPLJANJE PODATAKA?
Jedina svrha i pravna osnova za obradu Vaših osobnih podataka je poduzimanje najprikladnijeg odgovora na Vaš zahtjev prije ulaska u bilo koji poslovni odnos ili u smislu izvršenja ugovornog odnosa između Vas i tvrtke 4APP SOLUTION d.o.o./ Mobilne komunikacije d.o.o., ako je isti već uspostavljen.

KOLIKO ĆE DUGO BITI POHRANJENI VAŠI OSOBNI PODACI?
Na Vaš upit putem našeg kontakt obrasca ili izravno na našu e-mail adresu, odgovoriti ćemo na Vaš zahtjev. Ako daljnja komunikacija između vas i tvrtke 4APP SOLUTION d.o.o./ Mobilne komunikacije d.o.o. neće postojati, nakon 12 mjeseci izbrisat ćemo sve Vaše osobne podatke. Sve dok imamo otvorenu komunikaciju u smislu uspostavljanja poslovne suradnje, pohranjivat ćemo i dalje koristiti Vaše osobne podatke potrebne za uspostavljanje našeg poslovnog odnosa, kao i za vrijeme važenja našeg ugovornog odnosa. Svakako, u bilo kojem trenutku imate pravo zatražiti zaustavljanje obrade Vaših osobnih podataka.

KAKO ĆEMO KORISTITI INFORMACIJE O VAMA?
Informacije o Vama prikupljamo u svrhu da bismo vas kontaktirali i odgovorili na Vaš zahtjev, a ako se složite, poslat ćemo Vam i e-poštu o ostalim proizvodima i uslugama za koje mislimo da bi Vam mogli biti od interesa. Osobni podaci obrađuju se i pohranjuju od strane tvrtke 4APP SOLUTION d.o.o. / Mobilne komunikacije d.o.o. , i u najmanjem nužnom opsegu u našem vlastitom podatkovnom centru i na strani naših referentnih pružatelja usluga „oblaka“ i e-pošte koji se nalaze u državama članicama EU, a koje Europska komisija smatra da osiguravaju odgovarajuću razinu zaštite osobnih podataka građana EU. 4APP SOLUTION d.o.o./ Mobilne komunikacije d.o.o. neće dijeliti Vaše osobne podatke s bilo kojom trećom stranom niti će im dopustiti pristup.

PROMIDŽBA I PRODAJA
Željeli bismo Vam poslati informacije o našim uslugama koje bi vas mogle zanimati. Nakon što uspostavimo prvi izravni kontakt i nakon što pošaljete svoje osobne podatke putem obrasca za kontakt na našoj internetskoj stranici, odgovoriti ćemo Vašem zahtjevu i zasebno zatražiti Vaš pristanak za bilo kakve daljnje promidžbene aktivnosti prema Vama. Bez Vašeg pristanka nećemo pružiti nikakvu promidžbenu aktivnost. Nakon što pristanete primati naše promidžbene materijale, u svakom trenutku imate pravo zatražiti prestanak bilo koje od naših promidžbenih aktivnosti i mi ćemo u potpunosti poštovati Vaš izbor.

4APP SOLUTION POLITIKA KORIŠTENJA OSOBNIH PODATAKA

Davanjem privole putem obrasca koji su pod kontrolom tvrtke 4APP SOLUTION d.o.o./ Mobilne komunikacije d.o.o., korisnici pristaju na 4APP SOLUTION/ MOBILNE KOMUNIKACIJE politiku korištenja osobnih podataka i na sljedeću izjavu:

“Ovim putem izjavljujem da dobrovoljno dajem na korištenje svoje osobne podatke u svrhu slanja newslettera kroz ovu Izjavu o davanju suglasnosti na korištenje osobnih podataka tvrtki 4APP SOLUTION d.o.o. (OIB:18278836636 ), a na temelju Zakona o zaštiti osobnih podataka, odnosno Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka (Uredba (EU) 2016/679).

Isto tako, ovim putem potvrđujem :

• da je 4APP SOLUTION d.o.o. voditelj zbirke osobnih podataka

• da pristajem na davanje sljedećih osobnih podataka:

Ime i prezime
Adresu e-pošte
Naziv tvrtke

• da sam upoznat/a s pravom kako u svako doba mogu odustati od ove suglasnosti i ograničiti daljnju obradu mojih podataka

• da sam upoznat/a s pravom na ispravak netočnih osobnih podataka

• kako sam upoznat/a da će osobni podaci biti obrisani u slučaju povlačenja privole
• kako sam upoznat/a da osobne podatke 4APP SOLUTION d.o.o./ Mobilne komunikacije d.o.o. koristi isključivo u svrhu moje nedvojbene identifikacije i slanja newslettera

Upoznat/a sam da prigovore i upite za područje osobnih podatka mogu uputiti na gdpr@4app.hr, odnosno nacionalnom nadzornom tijelu – Agenciji za zaštitu osobnih podataka.”

VODITELJ OBRADE

Voditelj obrade ove internetske stranice i Vaših osobnih podataka je tvrtka 4APP SOLUTION d.o.o./ Mobilne komunikacije d.o.o. sa sjedištem:

4APP SOLUTION d.o.o.
DRAGE GERVAISA 30
HR-10000 Zagreb
Hrvatska

SLUŽBENIK ZA ZAŠTITU PODATAKA

Podaci za kontakt sa Službenikom za zaštitu podataka su:

gdpr@4app.hr
+385 1 6699 510

KAKO ĆEMO KORISTITI INFORMACIJE O VAMA?
Informacije o Vama prikupljamo u svrhu da bismo vas kontaktirali i odgovorili na Vaš zahtjev, a ako se složite, poslat ćemo Vam i e-poštu o ostalim proizvodima i uslugama za koje mislimo da bi Vam mogli biti od interesa. Osobni podaci obrađuju se i pohranjuju od strane tvrtke 4APP SOLUTION d.o.o./ Mobilne komunikacije d.o.o., i u najmanjem nužnom opsegu u našem vlastitom podatkovnom centru i na strani naših referentnih pružatelja usluga „oblaka“ i e-pošte koji se nalaze u državama članicama EU, a koje Europska komisija smatra da osiguravaju odgovarajuću razinu zaštite osobnih podataka građana EU. 4APP SOLUTION d.o.o./ Mobilne komunikacije d.o.o. neće dijeliti Vaše osobne podatke s bilo kojom trećom stranom niti će im dopustiti pristup.

INFORMACIJSKA SIGURNOST
Kada 4APP SOLUTION d.o.o./ Mobilne komunikacije d.o.o. prikuplja informacije o Vama, osiguravamo da su Vaši osobni podaci zaštićeni od slučajnog ili nezakonitog uništenja, gubitka, izmjene, neovlaštenog otkrivanja ili pristupa osobnim podacima koji se prenose, pohranjuju ili se na drugi način obrađuju. To se provodi kroz odgovarajuće profesionalne tehničke mjere.

4APP SOLUTION d.o.o. / Mobilne komunikacije d.o.o.  je proveo sigurnosne mjere za zaštitu osobnih podataka koje podijelite s nama, uključujući fizičke, elektroničke i proceduralne mjere. Ako odlučite kontaktirati nas putem obrasca za kontakt na našoj internetskoj stranici ili izravno putem e-pošte, svi podaci su zaštićeni sa SSL ili TLS protokolima i nalaze se u na strani naših referentnih pružatelja usluga „oblaka“.

O NAŠEM POSLUŽITELJU INTERNETSKE STRANICE
Ova internetska stranica smještena je na strani naših referentnih pružatelja usluga „oblaka“. Prilikom dizajna koristili smo sve do sada poznate dobre prakse te radimo na kontinuiranom unaprjeđenju sustava. Sav promet (prijenos datoteka) između ove internetske stranice i Vašeg internetskog preglednika je šifriran i isporučen putem HTTPS razine.

POLITIKA KOLAČIĆA

Kako bismo osigurali pravilan rad naše stranice i unaprijedili pregledavanje njenih sadržaja na vaše računalo spremamo malu količinu kolačića (Cookies). Iznimno veliki broj svih web stranica koristi ove alate u skladu sa važećim propisima, prema Općoj uredbi o zaštiti osobnih podataka – GDPR, Zakonu o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka i Zakonu o elektroničkim komunikacijama. Prije spremanja kolačića na vaše računalo dužni smo zatražiti vašu privolu. Ukoliko odaberete da ne želite pohranu kolačića na vaše računalo stranica se može i dalje pregledavati, ali neke njezine usluge Vam neće biti dostupne.

 Što je zadaća kolačića?

Zadaća kolačića kojem ste dopustili da se pohrani na vaše računalo je spremanje vaših postavki, postavki web stranice, vašeg preferiranog jezika ili adrese. Kada nakon nekog vremena opet posjetite istu stranicu internet preglednik kojim se koristite šalje informacije prilagođene vašim potrebama.

Ovisno o definiranoj zadaći kolačići spremaju širok spektar informacija koji između ostalih uključuju i osobne podatke. Međutim, isključivo vi odlučujete koje informacije će kolačići spremati. U postavkama vašeg internet preglednika možete sami birati hoćete li zahtjeve za spremanje kolačića odobriti ili odbiti.

Onemogućavanjem kolačića možda nećete moći koristiti neke od funkcionalnosti na stranicama koje posjećujete.

 Vrste kolačića

Stalni kolačići ostaju na računalu nakon zatvaranja programa internet preglednika. Stalni kolačići ostat će na računalu ili mobilnom uređaju danima, mjesecima, čak i godinama te imaju svrhu pohraniti stalne podatke kao što su npr. korisničko ime i lozinka da se ne morate svaki puta iznova prijavljivati.

Privremeni kolačići nestaju s računala nakon što zatvorite internet preglednik. Uz njihovu pomoć se pohranjuju privremeni podaci kao što su podaci koje dajete kad ste u online kupnji.

Kolačići od prve strane mogu biti stalni ili privremeni, a pohranjuju podatke koje ćete ponovo koristiti prilikom sljedećeg posjeta stranicama sa kojih su pohranjeni na vaše računalo.

Kolačići treće strane ili tzv. reklamni kolačići pohranjuju se na vaše računalo ako koristite reklame i oglase na stranici koju posjećujete a ona vas preusmjeri na treću stranu. Ovaj način služi za praćenje korištenja Interneta u marketinške svrhe.

Ova stranica koristi kolačiće u svrhu poboljšanja korisničkog iskustva, u svrhu funkcioniranja stranice u kontekstu sigurnosti i u svrhu radnji koje posjetitelj stranice odabere samostalno (web forma za slanje poruka ili traženje usluga). Privremeni kolačići se brišu kada napustite internetski preglednik. Njihova jedina svrha je unaprijediti korisničko iskustvo za vrijeme posjete stranici. Stalni kolačići nemaju ograničenja i ostaju u vašem pregledniku dok ih ručno ne obrišete. Prikupljeni podaci se koriste isključivo u statističke svrhe.

 MJERENJE POSJEĆENOSTI

Naša stranica koristi servise za mjerenje posjećenosti Google Analytics. Ovako prikupljeni podaci ne mogu identificirati posjetitelja stranice, a svi se podaci koriste isključivo u statističke svrhe. Ukoliko želite zabraniti navedenim servisima spremanje kolačića to možete učiniti na sljedećem linku:

Google Analytics – https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Za isključivanje pohranjivanja kolačića za različite servise možete posjetiti sljedeće linkove:

http://www.allaboutcookies.org/

http://www.youronlinechoices.eu/

Detaljni opisi kontrole kolačića za pojedine preglednike:

Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=hr
Firefox: https://support.mozilla.org/hr/kb/Uklju%C4%8Divanje%20i%20 isklju%C4%8Divanje%20kola%C4%8Di%C4%87a
Internet Explorer: http://windows.microsoft.com/hr-HR/internet-explorer/delete-manage-cookies#ie=ie-11
Opera: http://help.opera.com/Windows/10.00/en/cookies.html
Safari: https://support.apple.com/hr-hr/HT201265

VAŠA PRAVA


U bilo kojem trenutku slobodni ste nas kontaktirati u svrhu:

  • PRISTUPA svim osobnim podacima koje je 4APP SOLUTION d.o.o./ Mobilne komunikacije d.o.o. prikupio o Vama,
  • ISPRAVLJANJA osobnih podataka koje 4APP SOLUTION d.o.o./ Mobilne komunikacije d.o.o. ima o Vama,
  • BRISANJA svih osobnih podataka koje je 4APP SOLUTION d.o.o./ Mobilne komunikacije d.o.o. prikupio o Vama,
  • OGRANIČAVANJA obrade Vaših osobnih podataka od strane 4APP SOLUTION d.o.o./ Mobilne komunikacije d.o.o.,
  • PRIGOVORA na obradu Vaših osobnih podataka od strane 4APP SOLUTION d.o.o./ Mobilne komunikacije d.o.o., ili
  • ZAHTJEVA za Vašim osobnim podacima koje je 4APP SOLUTION d.o.o./ Mobilne komunikacije d.o.o. ima, u svrhu prijenosa trećoj strani.

Ukoliko želite iskoristiti bilo koje od prethodno navedenih prava, budite slobodni:

  • poslati upit putem našeg kontakt obrasca na internetskoj stranici
  • poslati e-poštu na gdpr@4app.hr,
  • poslati svoj zahtjev na adresu:

4APP SOLUTION d.o.o. / Mobilne komunikacije d.o.o. ,

DRAGE GERVAISA 30, HR-10000 Zagreb, Hrvatska,

a mi ćemo odgovoriti najkasnije sljedeći radni dan, besplatno.

Ako imate bilo kakvih dodatnih pitanja o prikupljanju, obradi i pohranjivanju osobnih podataka od strane 4APP SOLUTION d.o.o./ Mobilne komunikacije d.o.o., kontaktirajte nas na:

4APP SOLUTION d.o.o.
DRAGE GERVAISA 30
HR-10000 Zagreb
Hrvatska

PRAVO NA PODNOŠENJE PRIGOVORA NADLEŽNOM TIJELU
U svakom trenutku možete uložiti prigovor izravno nadležnom nadzornom tijelu, posebice u zemlji EU-a u kojoj imate uobičajeno boravište, mjesto rada ili mjesto navodnog kršenja, ako smatrate da naša obrada Vaših osobnih podataka nije zakonita.

Izravni kontakti hrvatskog nacionalnog tijela su:

AGENCIJA ZA ZAŠTITU OSOBNIH PODATAKA (AZOP)
Fra Grge Martića 14
HR – 10000 Zagreb
Telefon:
+385 1 4609-000
Fax:
+385 1 4609-099
e-mail: azop@azop.hr
Web: http://www.azop.hr

POVREDA PODATAKA
O svakoj povredi osobnih podataka mi ćemo izvijestiti AZOP kao nadležno nacionalno tijelo za zaštitu podataka u roku od 72 sata od povrede, ako utvrdimo da su osobni podaci pretrpjeli povredu.

Ova Pravila o privatnosti ažurirana su 10. svibnja 2018. godine.

Srdačan pozdrav,
4APP SOLUTION d.o.o. / Mobilne komunikacije d.o.o.